Serviceplan Group lanceert een volledig House of Communication in Nederland.

Serviceplan/Mediaplus Nederland bundelen krachten met Mediaxplain*.

Amsterdam, 2 juli 2020 – Serviceplan/Mediaplus bundelt vanaf vandaag de krachten met onafhankelijk strategisch marketing & mediabureau Mediaxplain*. Door deze fusie ontstaat een bureaugroep waarin 100 media-, tech- en creatieprofessionals samen het meest geïntegreerde bureau van Nederland worden. Europa's grootste onafhankelijke bureaugroep Serviceplan neemt een meerderheidsaandeel in het geheel en wordt de motor op het gebied van digitale marketing (media & automatisering) en data/techniek voor de Nederlandse branche. Met het even grote Belgische Serviceplan, biedt het nieuwe Nederlandse House of Communication het breedste scala aan diensten aan merken en organisaties in de Benelux. Het huidige Nederlandse management van Mediaxplain* en Serviceplan/Mediaplus vormen de dagelijkse leiding.

Markus Noder, Chief International Officer licht toe: "Nederland en Amsterdam ontwikkelen zich snel tot een van de belangrijkste internationale knooppunten voor media & creativiteit. Voor Serviceplan was het al een plek waar we de afgelopen jaren een aantal van onze House of Communication diensten hebben aangezwengeld. Door gesprekken met Mediaxplain* werden deze plannen en onze ambities versterkt. Met deze stap en de unieke bijpassende diensten van Mediaxplain* bieden wij Nederlandse en internationale klanten het breedste scala aan gespecialiseerde diensten op het gebied van communicatie".
 
Peter Vande Graveele – tot nu CEO van Serviceplan Group in Benelux – ziet de merger met MediaXplain als een volgend hoofdstuk in de Serviceplan-geschiedenis in Nederland, dat hij zelf opstartte in 2015. Vanaf 1 juli staat hij de verantwoordelijkheid voor Amsterdam af aan het nieuwe management team, maar hij blijft wel aandeelhouder en drijvende kracht achter het herboren House of Communication in Amsterdam. “Ik ben heel fier dat we sinds 2013 Serviceplan op de kaart hebben gezet in Brussel en Amsterdam en dat deze groep in beide hoofdsteden vandaag bijna 200 communicatiespecialisten telt”, aldus Peter Vande Graveele.

Gun Nieuwenhuis en C.C. Hage, oprichters van Mediaxplain* lichten de stap toe: "Vijf jaar geleden hebben we in het groeipad van Mediaxplain* bewust gekozen om ook internationale klanten op eigen kracht te bedienen. Het heeft ons geleerd dat onze dienstverlening ook op dat podium schittert, maar ook dat onze Nederlandse klanten kunnen profiteren van initiatieven die internationaal worden ontwikkeld. In Serviceplan vonden we dat zelfstandige ondernemende powerhouse dat onze positie op de Nederlandse markt versterkt op het gebied van digitale ontwikkelingskracht en tooling, en anderzijds het podium vergroot voor onze dienstverlening aan internationale klanten. Niet in de laatste plaats in Benelux-verband.”

 

Neem voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen contact op met Simone Smits via e-mail simone.smits@mediaxplain.nl of tel. 06-30668044

Contact

Mariska Wilschut

Mariska Wilschut

Managing Director

+31 (0) 205128910